Tıp Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı, Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Toplantıda, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hafize Öksüz, 1996 yılında kurulan fakültenin gelişim sürecine ilişkin bilgi vererek; müfredat yenileme çalışmaları, akreditasyon ve kalite süreçleri, akademik faaliyetler ile eğitim entegrasyonuna yönelik yürütülen çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Fakültenin akademik ve idari yapısı ile öğrenci sayıları hakkında da bilgi paylaşan Öksüz, tıp fakültelerinin yalnızca hekim yetiştiren kurumlar olmadığını, aynı zamanda bilginin üretildiği ve toplumun geleceğine yön veren yapılar olduğunu ifade etti.
KSÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş ise konuşmasında, üniversite olarak kalite ve akreditasyon süreçlerine büyük önem verdiklerini belirterek, Tıp Fakültesinin akreditasyon başvuru aşamasına gelmesinin önemli bir gelişme olduğunu dile getirdi. Eğitim-öğretim faaliyetlerinin, mesleki yeterliliklerin kazandırılması açısından titizlikle yürütülmesi gerektiğini vurgulayan Okumuş, ölçme ve değerlendirme süreçleriyle hem öğrenci yeterliliğinin hem de programların etkinliğinin sürekli izlenmesi gerektiğini ifade etti.
Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) kurumsal akreditasyon başvurusunun da yapıldığını belirten Rektör Okumuş, bu sürecin üniversitenin hedeflerine ulaşma düzeyini ortaya koyacağını kaydetti. Nitelikli akademik kadro ile öğrencilerin donanımının artırılmasının öncelikli hedef olduğunu ifade eden Okumuş, üniversitenin ilk 50 üniversite arasına girerek araştırma üniversitesi olma hedefini sürdürdüğünü belirtti.
Bilimsel yayın performansına da değinen Okumuş, indeksli yayın sayısının artırılmasının ve nitelikli çıktıların çoğaltılmasının önemine işaret etti. Uluslararasılaşma faaliyetlerinin üniversitenin görünürlüğü açısından kritik olduğunu vurgulayan Rektör Okumuş, yabancı uyruklu öğrenci sayısının artırılması ve İngilizce programların yaygınlaştırılması gerektiğini ifade etti.
Öğretim üyelerinin uluslararası projelerde daha aktif yer almasının önemine dikkat çeken Rektör Okumuş, TÜBİTAK iş birliği çağrılarıyla bu süreçlerin desteklendiğini belirtti. Q1 ve Q2 kategorisindeki yayınların artırılmasına yönelik üniversite olarak destek sağladıklarını da sözlerine ekledi.
Tıp Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı, görüş ve önerilerin alınmasının ardından sona erdi.