KSÜ ile Özel Güvenlik Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ile Özel Güvenlik Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (TÖZDER) arasında eğitim, farkındalık ve kişisel güvenlik alanlarında iş birliğini güçlendirecek protokol imzalandı.
KSÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş ile Özel Güvenlik Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İrfan Özdemir tarafından imzalanan protokol kapsamında, gençlerde güvenlik bilincinin geliştirilmesine yönelik ortak çalışmalar yürütülmesi hedefleniyor.
Protokol doğrultusunda, İçişleri Bakanlığına sunulan "Genç Güvenlik Bilinci ve Kişisel Savunma Kapasitesi Geliştirme Programı" adlı projenin destek almaya hak kazanması halinde eğitim, seminer, atölye ve farkındalık faaliyetleri akademik ve uygulamalı bir çerçevede gerçekleştirilecek.
İş birliği kapsamında KSÜ eğitim içeriklerinin hazırlanması, akademik danışmanlık, eğitici desteği, seminer planlaması ve ölçme-değerlendirme süreçlerine katkı sağlayacak. Özel Güvenlik Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ise proje koordinasyonu, katılımcı organizasyonu, ilgili kurumlarla iletişim, saha uygulamaları ve proje raporlama süreçlerini yürütecek.
Protokol ile gençlerin güvenlik bilinci, kişisel güvenlik farkındalığı, kriz anında doğru davranış geliştirme, temel kişisel savunma becerileri, etkili iletişim, risk farkındalığı, şiddetsiz çözüm yöntemleri ve toplumsal güvenlik kültürü konularında bilinçlendirilmesine yönelik faaliyetlerin hayata geçirilmesi amaçlanıyor.
İmzalanan protokolün, üniversite ile sivil toplum kuruluşları arasındaki iş birliğini güçlendirerek toplumsal fayda odaklı projelerin geliştirilmesine katkı sunması bekleniyor.