Tunus’taki Eğitim Fuarı’nda KSÜ Yoğun İlgi Gördü
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), Maarif Ajansı tarafından Tunus’ta bu yıl dördüncü kez düzenlenen Türk Üniversiteleri Eğitim Fuarı’na katılarak uluslararası eğitim vizyonunu Tunuslu öğrencilerle paylaştı. Türkiye’den 15 seçkin üniversitenin yer aldığı organizasyonda KSÜ, yoğun ilgi gören stantlar arasında yer aldı.
Fuarın açılışı, T.C. Tunus Büyükelçisi Ahmet Misbah Demircan tarafından yapıldı. Açılış töreninin ardından katılımcı üniversiteleri ziyaret eden Büyükelçi Demircan, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi standında yetkililerle bir araya gelerek üniversitenin uluslararası faaliyetleri ve eğitim olanakları hakkında detaylı bilgi aldı.
Organizasyonda Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’ni, Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Aylin Yardımcı ve Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Doç. Dr. Zümrüt Hatice Şekkeli temsil ederken fuar boyunca Tunuslu gençler; KSÜ bünyesindeki lisans ve lisansüstü programlar, burs imkanları, kampüs yaşamı ve değişim programları hakkında merak ettikleri sorulara doğrudan yanıt bulma fırsatı yakaladı.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi standını ziyaret eden öğrenci ve akademisyenlere; üniversitenin akademik başarıları, araştırma-geliştirme faaliyetleri ve uluslararası değişim imkânları kapsamlı bir şekilde tanıtıldı. Etkinlik süresince Tunus ile Türkiye arasındaki akademik ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesine yönelik önemli temaslarda bulunuldu.
Fuar, ikili iş birliği görüşmeleri ve çekilen hatıra fotoğraflarının ardından başarıyla tamamlandı.