İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Mezuniyet Heyecanı
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, Yunus Emre Kongre ve Kültür Merkezinde öğrenciler, aileleri ve protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene Cumhuriyet Başsavcı Vekili Evin Tarhan Ertürk, Rektör Vekili Prof. Dr. İbrahim Ethem Taş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ejder Berk, Dulkadiroğlu Kaymakamı Hicabi Aytemur, Onikişubat Kaymakamı Salih Çiğdem, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, Onikişubat Belediye Başkan Vekili Ramazan Kibar, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haluk Pınar, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Kamalak, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Günsu Yılmaz Şakalar, meslek odalarının temsilcileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve aileleri katıldı.
Programın açılış konuşmasını fakülte birincisi, Sağlık Yönetimi Bölümü öğrencisi Raghad Izz yaptı. Dört yıl önce farklı bir ülke ve kültüre uyum sağlama süreciyle üniversite hayatına başladığını ifade eden Izz, bu süreçte karşılaştığı her zorluğun kendisine yeni deneyimler kazandırdığını söyledi. Başarısının arkasında sabır, emek ve kararlılığın bulunduğunu belirten Izz, kendisine her zaman destek veren ailesine, akademisyenlerine ve arkadaşlarına teşekkür etti. Elde ettiği başarıyı ailesine ithaf eden Izz, mezun arkadaşlarına da mücadeleden vazgeçmemeleri tavsiyesinde bulunarak mezuniyetin bir son değil, yeni bir başlangıç olduğunu ifade etti.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haluk Pınar ise konuşmasına, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden öğrenci ve vatandaşları rahmetle anarak başladı. Kahramanmaraş'ın farklı coğrafyaların ve kültürlerin buluştuğu önemli bir şehir olduğunu vurgulayan Pınar, fakültenin bugün 3 bin 500'ün üzerinde lisans ve lisansüstü mezunu bulunan, 86 öğretim elemanıyla güçlü bir akademik yapıya sahip olduğunu söyledi.
Mezuniyetin aslında yeni bir yolculuğun başlangıcı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Pınar, öğrencilerin dört yıllık eğitim sürecinde önemli bilgi ve deneyimler kazandığını belirtti. Ailelerin fedakârlıklarının bu başarıdaki en büyük paylardan biri olduğunu dile getiren Pınar, gençlerin Türkiye'nin geleceğini şekillendirecek en önemli güç olduğunu söyledi.
Fakültenin akademik başarılarına da değinen Prof. Dr. Pınar, farklı dönemlerde KPSS Türkiye birincilerinin bu fakülteden çıktığını, akademisyenlerinin ise akademik teşvik başarılarında Türkiye genelinde üst sıralarda yer aldığını ifade etti. Mezunlar arasında kaymakamlar, belediye başkanları, milletvekilleri ve iş insanlarının bulunduğunu hatırlatan Pınar, bugün mezun olan öğrencilerin de gelecekte önemli görevlerde ülkeye hizmet edeceklerine inandığını belirterek tüm mezunları tebrik etti.
Rektör Vekili Prof. Dr. İbrahim Ethem Taş da mezun öğrencileri ve ailelerini tebrik ederek, üniversite eğitiminin ardından asıl sorumluluğun şimdi başladığını söyledi. Ailelerin yıllar boyunca büyük fedakârlıklarla yetiştirdiği öğrencilerin artık bilgi ve donanımlarıyla topluma hizmet etmeye hazır olduklarını ifade eden Taş, insana yapılan yatırımın en değerli yatırım olduğunu dile getirdi.
Günümüz dünyasında ekonomik krizler ve küresel değişimlerin yaşandığına dikkat çeken Prof. Dr. Taş, bu süreçte çağın gereklerini yakalayabilen, kendisini sürekli geliştiren bireylere ihtiyaç bulunduğunu söyledi. Meslek hayatında bilgi kadar ahlakın da önemli olduğunu vurgulayan Taş, adalet, kamu yararı, kul hakkı ve toplumsal sorumluluk anlayışıyla hareket eden yöneticilere ülkenin her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğunu belirtti. Mezunlara hitaben üniversitenin kapılarının kendilerine her zaman açık olduğunu ifade eden Taş, tüm öğrencilerin mezuniyetini kutlayarak başarılar diledi.
Konuşmaların ardından piyanoda Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Arzu Mustafayeva ile kemanda Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Pakize Uz'un sahne aldığı müzik dinletisi gerçekleştirildi. Program sonunda sanatçılara teşekkür belgeleri Rektör Vekili Prof. Dr. İbrahim Ethem Taş ile Dekan Prof. Dr. Ali Haluk Pınar tarafından takdim edildi.
Törende söz alan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi 1998 yılı mezunlarından Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar da öğrencilik yıllarına ilişkin anılarını paylaşarak mezunlara başarı dileklerini iletti.
Daha sonra fakültede dereceye giren öğrencilere belge ve ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Fakülte birincisi Raghad Izz, ödülünü Cumhuriyet Başsavcı Vekili Evin Tarhan Ertürk'ün elinden aldı. Ardından mezuniyet kütüğüne ismini çaktı. Fakülte ikincisi İşletme Bölümü öğrencisi Tuğba Güler ise belge ve ödülünü Onikişubat Kaymakamı Salih Çiğdem'den aldı. Bölümlerinde derece elde eden diğer öğrencilere de mezuniyet belgeleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
Tören, mezun öğrencilerin diplomalarını almasının ardından hep birlikte keplerini havaya fırlatmaları ve hatıra fotoğrafları çekilmesiyle sona erdi.