KSÜ Logo

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ

KSÜ, Uluslararası İslam ve Model İnsan Sempozyumuna Ev Sahipliği Yaptı-27.04.2018

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) işbirliği ile 26-27 Nisan 2018 tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası İslam ve Model İnsan Sempozyumu, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde gerçekleştirilen açılış oturumu ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan sempozyumun açılış konuşmasını Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cemal Tanrıverdi yaptı. Sempozyumda bildiri sunmak üzere yurtiçinden ve yurtdışından gelen bilim insanlarına ve sempozyumun düzenlenmesine katkı sağlayanlara teşekkürlerini ifade eden Tanrıverdi, Uluslararası İslam ve Model İnsan Sempozyumunun model insan yetiştirmeye katkı sağlaması temennisinde bulundu.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ise konuşmasına KSÜ hakkında bilgiler vererek başladı. 26 yıllık geçmişe sahip KSÜ’nün bu süre zarfında önemli mesafeler kat ettiğini ifade eden Rektör Can, “Üniversitemizin bilimsel üretim düzeyi her geçen gün artmaya devam ediyor. İnşallah üniversitemizi daha ileri noktalara taşıyacağız.” dedi.

“Üniversite şehrin göz bebeği kurumudur. Üniversitemiz, yürütülen her çalışmada şehrimize rol model olmayı hedeflemektedir. Üniversite olarak nitelikli insanı, kaliteli insanı, Kur’an-ı Kerim’de Peygamber Efendimiz'e (sav) atfedilen ‘üsve-i hasene’, model şahsiyet, kâmil insanı yetiştirmeyi amaçlıyoruz.” diyen Rektör Can, Uluslararası İslam ve Model İnsan Sempozyumunun düzenlenmesinde desteklerini esirgemeyen başta Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç olmak üzere belediye çalışanlarına ve katkı sunan herkese teşekkür etti.

Rektör Can, Uluslararası İslam ve Model İnsan Sempozyumunun yeni nesilleri yetiştirmede toplumumuza yol göstermesi ve hayırlara vesile olması temennisiyle konuşmasını tamamladı.

KSÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdoğan ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Cevdet Kabakcı da Sempozyum Düzenleme Kurulu adına birer selamlama konuşması gerçekleştirdiler.

Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç ise konuşmasında İslam’da ‘model insan’ kavramına vurgu yaptı. “İslam coğrafyasının en büyük kıtlığı, en büyük eksikliği ‘İnsan-ı Kamil’ yani model insanı yetiştirme yoksunluğudur.” diyen Sürgeç, Uluslararası İslam ve Model İnsan Sempozyumunun, model insanı, insan-ı kâmil’i yetiştirmeye ve hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Pak’ın başkanlığını yürüttüğü açılış oturumuna geçildi. Açılış oturumu kapsamında KSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkarcı “Türk-İslam Sanatında Model İnsan: Mimar Sinan”, İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karaman “Modern ve Model Bir Toplum Üzerine İnceleme”, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ejder Okumuş “İslam’da Model İnsanda Güzel Ahlakın Toplum İçin Hayatiliği”, KSÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüsnü Ezber Bodur “Hz. Peygambar’in (sav) Örnekliğinde İslami Sosyal Öğretinin Günümüzdeki Uygulanabilirliği Üzerine”, Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadir Özköse “Tasavvufta İnsan-ı Kamil Modellemesi”, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Sarıbıyık “Bir Model Yönetici Olarak Ömer B. Abdülaziz” ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Cevdet Kabakcı “İnsan Olarak Hz. Peygamber’in (sav) Bütün Devirlerin İlkesel Değerlerini Taşıyan Örnek Kişiliği” başlıklı tebliğlerini sundular.

Açılış oturumunun ardından KSÜ İlahiyat Fakültesinde gerçekleştirilen oturumlara geçildi. 8 ülkeden 200 akademisyenin katıldığı Uluslararası İslam ve Model İnsan Sempozyumu süresince 6 salonda 35 oturum gerçekleştirilecek.














SAYILARLA ÜNİVERSİTEMİZ

37744

Öğrenci

98928

Mezun

1272

Akademik Personel

1256

İdari Personel

272

Aktif Program

30

Öğretim Elemanı Başına Öğrenci

157869

Kütüphane Kaynağı