KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ

KSÜ Aşçılık Programı Öğrencileri “Anadolu’nun Mirası Soframda” Yemek Yarışmasında İkinci Oldu-12.08.2022

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri “Anadolu’nun Mirası Soframda” Yemek Yarışmasında Türkiye ikinciliği elde etti.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Turizm Fakültesi tarafından üniversiteler arası “Anadolu’nun Mirası Soframda” isimli yemek yarışması düzenlendi. Yarışmanın jüriliğini SCÜ Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı İbrahim Tuğkan Şeker, Öğr. Gör. Şef Asuman Kerkez, Şef Claudio Chinali, Yazar Ebru Erke, Şef Yunus Emre Akkor ve Şef Umut Reçber yaparken yarışmaya 25 üniversiteden 80 takım katıldı.

Üniversitelerin kendi yöresel yemeklerinden örnekler sunduğu yarışmaya KSÜ’yü temsilen Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri katıldı. “Anadolu’nun Mirası Soframda” Yemek Yarışması tatlı kategorisinde Öğr. Gör. Ali Aldıoğlu önderliğinde yarışan öğrencilerimiz Celâl Akyıldız ve Şafak Aba, Maraş Çöreği Pastası isimli tatlı ile Türkiye ikinciliği elde etti.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, yarışmalara katılmanın öğrencilerin deneyim kazanmaları ve teknik becerilerini geliştirmeleri açısından önemli olduğunu vurgulayarak bu önemli başarıdan dolayı öğrencileri tebrik etti.